Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0493 19 65 02

ZAAIEN & HERZAAIEN GROTE GAZON

Zaaien en herzaaien van uw gazon

Wil u gras laten zaaien of ziet uw gazon er niet meer zo fris uit en is hij aan een opfrisbeurt toe? Zowel voor het zaaien als voor het herzaaien van uw gazon kan u op David Vervondel rekenen. 

Gras zaaien kunnen we het hele jaar door, maar het beste moment is in het voorjaar of het vroege najaar omdat dan de vochtigheidsgraad en de temperatuur ideaal zijn voor de ontkieming van graszaad. U kan bij ons terecht voor het zaaien en herzaaien van gazons vanaf 750 m2. Hebt u een weide die moeilijk bereikbaar is met groot materiaal? Bij David Vervondel hebben wij de gepaste machines om ook op deze weides professioneel gras te zaaien of te herzaaien.

Meststoffen en onkruidbestrijding

Na het zaaien van uw gazon bemesten wij de pas bewerkte grond met de juiste meststoffen en gaan we hem ook behandelen tegen onkruid. Bemesting van de bodem is zeer belangrijk omdat meststoffen veel voedingsstoffen bevatten die essentieel zijn voor het verkrijgen en behouden van een mooi groen gazon. Ideaal is het om uw gazon 2 keer per jaar te bemesten. Maar na het zaaien heeft ook onkruid slechts enkele dagen nodig om te kiemen. Wij zorgen ervoor dat het onkruid onmiddellijk bestreden wordt zodat het geen kans krijgt in uw pas gezaaide gazon.

Na het zaaien

Eens uw gazon gezaaid is, is het belangrijk dat u deze vochtig houdt zodat het graszaad goed kan ontkiemen en groeien. Bij droog weer raden we u aan uw gazon dagelijks 15 minuten te besproeien. Na ongeveer 2 à 3 weken kan u het gras voor de eerste keer maaien.

Wijngaarden en boomgaarden

Wil u een wijngaard of een boomgaard aanleggen? Bij de aanleg hiervan zijn de grond en de ondergrond erg belangrijk. David Vervondel heeft veel ervaring in de grondvoorbereiding van wijngaarden en boomgaarden. Wij zorgen ervoor dat uw grond klaargemaakt wordt zodat uw wijnstokken en bomen in de meest optimale omstandigheden vruchten kunnen voortbrengen.

Contact

Neem vandaag nog contact op met David Vervondel in Bever voor meer informatie of vraag gratis een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag verder!

Ook voor grondwerken en afbraakwerken kan u op ons een beroep doen.